گلدوخت
سبد خرید خالی است.

معرفی انواع دکمه های موجود در بازار

انواع دکمه

انواع دکمه و مناسب‌ترین آن برای لباس شما!

دکمه در لباس از اهمیت بالایی برخوردار است. در نتیجه انتخاب مناسب‌ترین دکمه و اتصال آن در جای مناسب و درست، در زیبا شدن و ایستایی لباس تاثیر زیادی دارد. انتخاب دقیق دکمه می‌تواند لباس شما را زیبا و شیک نشان دهد، برای این انتخاب مناسب باید به طرح، رنگ، جنس دکمه پارچه توجه کنید. در این مقاله قصد داریم شما را با انواع دکمه و کاربردهایشان آشنا کنیم، با ما همراه باشید.

تفاوت انواع دکمه ‌ها

  • رنگ
  • اندازه
  • فرم و شکل (گرد، بیضی، مستطیلی، مربعی و…)
  • فاصله بین سوراخ و تعداد سوراخ
  • ضخامت
  • جنس (پلی استر، فلز، صدف، چوب و..)

اگر پارچه لباستان ساده است می‌توانید با انتخاب دکمه طرح‌دار و یا برق‌دار بدون طرح، پارچه ساده را از سادگی در بیاورید. در انتخاب انواع دکمه برای پارچه‌های رنگی، عوامل مختلفی تاثیر گذارند. مثلا برای انتخاب دکمه برای پارچه‌های چهار‌خانه یا طرح‌دار، می‌توانید کم‌ترین رنگ موجود در طرح پارچه را انتخاب کنید و همین‌طور می‌توانید رنگ زمینه پارچه را به‌عنوان رنگ دکمه انتخاب کنید. به‌طورکلی دکمه‌ای با هارمونی رنگ مناسب بهترین انتخاب است. برای انتخاب دکمه متناسب با جنس پارچه، بهتر است ایستایی و هارمونی جنس پارچه و دکمه را درنظر بگیرید. برای پارچه‌های ضخیم از دکمه‌های بزرگ و برای پارچه‌های نازک از دکمه‌های نازک‌تر استفاده کنید.

انواع دکمه و کاربرد ‌آن‌ها

دکمه پایه‌دار

این دکمه‌ها پایه‌ای از جنس فلز و یا از جنس خود دکمه زیر آن‌ها دارند که روی سطح آن‌ها سوراخی وجود ندارد، این مدل دکمه‌ها معمولا مناسب‌ترین دکمه برای پارچه‌های ضخیم هستند. پارچه‌های ضخیم راحت‌تر با این نوع دکمه‌ها باز و بسته می‌شوند.

دکمه تخت دو سوراخه و چهار سوراخه

دکمه تخت دو سوراخه و چهار سوراخه از متداول‌ترین نوع دکمه‌ها هستند و در ابعاد مختلف برای مصارف مختلف استفاده می‌شوند. از سایز‌های بزرگ آن‌ها برای کت یا دکمه‌های اصلی انواع پیراهن‌های زنانه و مردانه، و از سایز‌های کوچک آن‌ها برای سر آستین پیراهن و یا جیب در لباس‌ها استفاده می‌شود. دکمه‌های تخت برای پارچه‌های نازک و سبک مناسب‌تر هستند و ایستایی بهتری دارند.

دکمه عاج فیلی

این دکمه همان‌طور که از اسم آ ن پیدا است شبیه عاج فیل است و در قسمت انتهایی ضخیم هستند. این مدل دکمه بیش‌تر برای لباس‌های زمستانی مانند پالتو زنانه و پلیور مردانه مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دکمه شکری یا صدفی

این نوع دکمه‌ها جزو دکمه‌های گران و معمولا از جنس صدف هستند. دکمه شکری یا صدفی ظاهری مانند مروارید با تزیینات دانه شکر دارند. این مدل دکمه معمولا در کت‌ها و مانتو‌های مجلسی استفاده می‌شوند.

 

دکمه شکری نگین‌دار بر روی پارچه سورمه‌ای

دکمه چند لایه

دکمه‌های چند لایه از چند لایه رنگی مثلا آبی، سبز، سفید و.. تشکیل و روی هم پرس شده‌اند و یک دکمه را تشکیل داده‌اند. این مدل دکمه‌ها در انواع رنگ‌ها و سایز‌ها وجود دارند و برای انواع پیراهن‌ها و لباس‌ها با پارچه نازک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دکمه مجلسی

دکمه‌های مجلسی دکمه‌هایی هستند که قیمت بالایی دارند و معمولا روی سطح آ‌ن‌ها کار شده‌ است؛ در برخی مواقع نیز فقط جنبه تزیینی دارند. انواع دکمه ‌های مجلسی برای لباس‌های شب، کت و شلوار‌های مجلسی و در فیلم‌های تاریخی برای لباس افراد مشهور و سلطنتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

دکمه مجلسی مستطیلی در دو رنگ متفاوت

دکمه دو تیکه و چند تیکه

این مدل دکمه‌ها به‌خاطر ظاهرشان، دکمه دو تیکه یا چند تیکه نام گرفته‌اند. در این دکمه‌‌ها قسمت رویه دکمه از قسمت زیرین آن جدا می‌شود و معمولا این دو قسمت از دو جنس مختلف درست شده‌اند. مثلا صدفی و فلزی و یا پلی استر و صدفی و…

دکمه لق

دکمه‌ای فلزی که بیش‌تر در کت جین و یا شلوار جین از آن استفاده می‌شود. یک پایه ثابت دارد و قسمتی که از داخل سوراخ شلوار رد می‌شود 360 درجه قابلیت حرکت است. این نوع دکمه با دستگاه مخصوص دکمه‌زن بر روی لباس یا شلوار نصب می‌شود.

دکمه پارچه‌ای

دکمه‌ای که هم رنگ و هم جنس پارچه اصلی لباس است. جنس خود دکمه معمولا پلاستیکی یا فلزی است که با دستگاه مخصوص پرس می‌توانید دکمه‌هایی پایه‌دار با طرح و پارچه خودتان داشته باشید. دکمه‌های پارچه‌ای برای استفاده در انواع پیراهن‌های زنانه و لباس‌هایی که به تعداد زیادی دکمه نیاز دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

دکمه پارچه‌ای در کنار پارچه‌اش

دکمه چهار پارچه

دکمه از چهار قسمت جداگانه تشکیل شده و نیازی به سوراخ کردن ندارد و به دو طرف لباس مورد نظر نصب می‌شود. حتما باید با دکمه‌زن مخصوص بر روی پیراهن مورد نظر نصب شود و به‌راحتی با فشار دست بسته و با انداختن انگشت میان دو تکه باز خواهد شد. این مدل دکمه‌ها بیش‌تر در لباس‌های زمستانه و پاییزی زنانه و مردانه کاربرد دارند و عموما فلزی هستند.

دکمه قابلمه‌ای

دکمه از دو تکه جداگانه تشکیل شده و نازک و ظریف است و با دست دوخته می‌شود. در دو جنس فلزی و پلاستیکی موجود است، و از انواع مناسب‌ترین دکمه‌ها برای لباس‌های نازک هستند.

نکاتی که باید هنگام خرید مناسب‌ترین انواع دکمه به آن توجه کنید:

نوع لباس

تفاوت زیادی در انتخاب دکمه برای لباس‌های روزمره و لباس‌های رسمی وجود دارد، هم‌چنین انتخاب دکمه برای لباس‌های کودکان و بزرگسالان نیز متفاوت است. بنابراین فراموش نکنید نوع لباسی که دکمه برای آن انتخاب می‌شود، در نظر بگیرید. در کنار آن بر اساس نوع استفاده لباس و پارچه، نوع فشاری که به دکمه می‌آید، روش تمیز کردن، طول عمر لباس و پارچه و.. نیز توجه کنید.

نوع پارچه

برای انتخاب مناسب‌ترین دکمه باید به ضخامت، ایستایی و وزن پارچه نیز توجه داشته باشید. برای پارچه‌های نازک از دکمه‌های سبک و برای پارچه‌های سنگین و ضخیم از دکمه‌های مقاوم‌تر استفاده کنید.

زیبایی شناسی

برای انتخای دکمه مناسب لباس‌هایتان حتما زیبایی، طرح و مدل لباس را هم مد نظر قرار دهید.

کاربردی یا تزئینی

دکمه لباس می‌تواند برای دو جنبه مورد استفاده قرار بگیرند، یک جنبه کاربردی آن است که مقاومت و کیفیت آن بسیار مهم است، مانند لباس‌های کار و.. . دیگری جنبه تزئینی که در این مورد ظاهر و زیبایی آن بیش‌تر مدنظر است، مانند دکمه‌های تزئیینی بر روی کت‎‌های مجلسی.

نوع دکمه

انواع دکمه‌ها در طرح‌ها و شکل‌های مختلف وجود دارند و براساس جنس به انواع پلاستیکی، فلزی، چوبی، صدفی و… تقسیم می‌شوند. شما نیز متناسب با سلیقه و نوع استفاده برای لباس‌هایتان می‌توانید انتخاب زیادی داشته باشید.

انتخاب رنگ

رنگ دکمه لباس معمولا به منظور زیبایی‌شناسی انتخاب می‌شود و انتخاب آن با سلیقه شما و رنگ پارچه ارتباط مستقیم دارد. البته سعی کنید هارمونی رنگ بین دکمه و رنگ لباستان را رعایت کنید.

از سال‌های قبل از میلاد استفاده از دکمه در لباس‌ها مرسوم بوده و این اهمیت و قدمت دکمه را در پوشاک انسان‌ها نشان می‌دهد. اگرچه امروزه انواع دکمه تنوع بیش‌تری پیدا کرده اما هنوز هم همان کاربرد قدیمی خود را دارد و برای انواع لباس‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. دکمه طرفداران زیادی دارد، چه برای مصارف تزیینی و چه مصارف کاربردی. شما چطور؟ طرفدار لباس‌های دکمه‌دار هستید؟

 

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*