گلدوخت
سبد خرید خالی است.

مهم‌ترین ترفندهای تمیزدوزی و پاک‌دوزی

ترفندهای تمیزدوزی

شما به عنوان یک خیاط ترفندهای تمیزدوزی را می دانید؟ امضای هر خیاط همان دوخت تمیز لباسی است که او می‌دوزد و در نهایت همین دوخت مرتب است که در ظاهر لباس به چشم می‌آید و ظرافت هنر او را به نمایش می‌گذارد.

داشتن دوختی تمیز فقط به امر دوختن خلاصه نمی‌شود، بلکه به مراحل قبل از آن مثل اندازه‌گیری، الگو‌کشی، برش، دوخت، نازک دوزی، اتوکاری و پاک دوزی بر می گردد که از ترفندهای تمیزدوزی نیز می باشند.

اگر می‌خواهید لباس‌هایی که می‌دوزید کیفیت دوخت بالایی داشته باشند و مهارت شما را در خیاطی به نمایش بگذارند، این مطلب از سایت گلدوخت که در مورد ترفندهای تمیزدوزی می باشد را مطالعه کنید.

 از ترفندهای تمیزدوزی: اندازه گیری و برش 

برای اینکه لباس اصطلاحا روی تن مشتری بنشیند و سایز مشتری باشد، قدم اول اندازه‌گیری صحیح است. باید در هنگام اندازه‌گیری دوخت روی تن مشتری، به طور کامل با اصول اندازه‌گیری آشنا باشید.

برش:

در هنگام برش پارچه، دقت کنید مطابق با الگو آن را برش دهید. از قیچی متناسب با پارچه برای برش استفاده کنید چون قیچی تیز تاثیر بسزایی روی تمیزی برش پارچه می‌گذارد. برای لبه پارچه‌هایی مثل آستر که قرار نیست پاک‌دوزی یا سردوزی شوند بهتر است از قیچی دالبری استفاده کنید.

ترفندهای تمیز دوزی

ترفندهای تمیزدوزی

الگو کشی 

کشیدن الگو یک از ترفندهای تمیزدوزی می باشد که با یادگیری اصولی این ترفند می توانید یک دوخت خوب و تمیز داشته باشید. متدها و روش‌های فراوانی برای کشیدن الگو وجود دارد. در اغلب اوقات این متدها نسبت به هم برتری ندارند. استفاده از متدی متناسب با نیاز مشتری و دقت در هنگام کشیدن الگو، برای تهیه لباسی درخور مشتری بسیار مهم است.

دوخت و نازک‌دوزی

دقت و حوصله در این مرحله بسیار مهم است. داشتن دوختی ماهرانه و مستقیم تاثیر به سزایی روی ظاهر لباس می‌گذارد. به عنوان مثال زدن سر قائمی و استفاده از تکنیک درست برای دوختن لبه پارچه نکاتی به ظاهر ساده اما مهم برای داشتن دوختی بی نقص است. انتخاب نخ همرنگ پارچه هم به سلیقه خیاط بستگی دارد و مهم است.

اتوکاری

مسلما اهمیت اتو زدن برای ایجاد ظاهری مرتب برای دوخت، بر کسی پوشیده نیست. بهتر است هر بار بعد از دوختن هر درز آن را اتو کنید. توصیه می‌کنیم بعد از اتوی درزها، با گذاشتن یک جسم سرد روی درز پرس اتو را ماندگار کنید.

پاک دوزی از ترفندهای تمیزدوزی می باشد.

پاک‌دوزی اگر مهم‌ترین مرحله نباشد، بی شک یکی از مهم‌ترین مراحل ترفندهای تمیزدوزی است. در این مرحله با توجه به جنس پارچه و امکانات می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد، در ادامه به معرفی بعضی از این ترفندهای تمیزدوزی می‌پردازیم.

 ترفند های تمیز دوزی: پاک‌دوزی

ترفندهای تمیز دوزی: پاک دوزی

  • پاک‌دوزی با دست:

تمام امکاناتی که برای این روش لازم است، یک سوزن خیاطی و نخ مناسب پارچه است. دو راه برای پاک‌دوزی با دست وجود دارد:

  1. بخیه‌های اریب:

از یک لبه پارچه شروع کنید. با دوخت‌های اریب، از یک سمت درز به سمت دیگر لبه پارچه را پاک‌دوزی کنید. این روش برای پارچه‌هایی که امکان ریش شدن آن‌ها کمتر است، مناسب است.

ترفند های تمیز دوزی: بخیه های اریب

ترفندهای تمیز دوزی: بخیه های اریب

  1. بخیه‌های دندان‌موشی:

در این روش روی لبه درز یک ردیف نخ اضافه می‌شود و نسبت به روش قبلی بخیه دندان‌ موشی از استحکام بیشتری برخوردار است. در شکل زیر طریقه دوخت دندان‌ موشی را مشاهده می‌کنید.

ترفندهای تمیزدوزی : بخیه دندان موشی

ترفندهای تمیزدوزی : بخیه دندان موشی

  • پاک‌دوزی با چرخ خیاطی:

در این روش از چرخ‌های خیاطی خانگی برای پاک‌دوزی استفاده می‌کنیم. همچنین می‌توانیم از امکانات دیگری مثل پایه‌های متنوع و چرخ سردوز کمک بگیریم.

 ترفندهای تمیزدوزی : پاک‌دوزی با چرخ خیاطی

ترفندهای تمیزدوزی : پاک‌دوزی با چرخ خیاطی

  1. پایه لب تو:

اگر چرخ خیاطی شما پایه لب‌تو دارد، می‌توانید از این روش استفاده کنید. در این روش در ابتدای دوخت، یک تای ظریف ایجاد می‌کنیم و آن را به خورد پایه مخصوص می‌دهیم. این پایه برای این کار طراحی شده است.

شکل نهایی لبه پارچه در این روش، یک لبه تا شده و دوخته شده با بخیه‌های مستقیم است. می‌توانید از این روش برای پاک‌دوزی پایین چادرهای نماز استفاده کنید.

چرخ خیاطی های متنوعی از برندهای مختلف مانند ژوکی، فاف، ژانومه و غیره … وجود دارند که برای پاک دوزی داری پایه های مختلفی می باشند که می توانید با انتخاب پایه ی موردنظر پاک دوزی دوخت را انجام دهید.

  1. پایه زیگزاگ:

برعکس روش قبلی در این روش تایی که ایجاد می‌کنید را باید تا انتهای مسیر دوخت، خودتان کنترل کنید. از این روش برای پاک‌دوزی لبه‌ی تکه‌های تزئینی لباس استفاده می‌کنند. شکل نهایی کار، لبه پارچه به همراه بخیه‌های زیگزاگ در قسمت تحتانی آن است.

 ترفندهای تمیزدوزی :پایه زیگزاگ

ترفندهای تمیزدوزی : پایه زیگزاگ

  1. سردوز:

جزو محبوب‌ترین روش‌های پاک‌دوزی بین خیاطان است. چرخ سردوز، مخصوص پاک‌دوزی لبه پارچه‌ها طراحی شده است. این چرخ‌ها از انواع مختلف پارچه از جنس نازک تا ضخیم را پشتیبانی می‌کنند.

شکل نهایی کار به نوع چرخ سردوز بستگی دارد. بعضی از چرخ‌های سردوز علاوه بر دوخت زیگزاگ متداول در لبه پارچه، یک دوخت مستقیم هم به آن اضافه می‌کنند. این دوخت جهت ایجاد استحکام بیشتر در لبه پارچه است. برای پارچه‌های جین از این نوع سردوز استفاده می‌شود.

انواع دوخت برای پاک دوزی

1. دوخت هنگ کنگی:

برای این دوخت علاوه بر چرخ خیاطی، نوار اریب هم لازم دارید. در ابتدا تای یک طرف نوار اریب را برگردانید. آن را لب به لب پارچه قرار دهید و فیکس کنید. لبه پارچه را از روی خط تا بدوزید.

شکل نهایی کار، به صورت نوار اریبی است که لبه پارچه را پوشانده است. ظاهر نهایی این دوخت بسیار شیک و تمیز است. به علت حجم نوار اریب علاوه بر حجم خود پارچه، این روش برای پارچه‌های ضخیم توصیه نمی‌شود.

2. پاک‌دوزی با دوخت ساده:

در این روش ابتدا دو لبه پارچه را از سمت پشت، روی هم قرار دهید. از فاصله سه میلی‌متری از لبه درز، با دوخت ساده آن را بدوزید. پارچه را برگردانده و آن را اتو بزنید. سپس دو روی پارچه را روی هم قرار دهید.

یادتان باشد در این مرحله باید روی پارچه‌ها به سوی هم باشد. از سمت پشت، به اندازه یک سانتی‌متر از لبه پارچه فاصله بگیرید و به صورت راسته بدوزید. شکل نهایی کار به صورت یک لبه دوخته شده از جنس خود پارچه، به سمت داخل است. برای دوختن لباس‌های نخی و نازک می‌توانید از این روش استفاده کنید.

 

3. دوخت ساده تزئینی:

برای این روش دو برابر حالت معمولی اضافه دوخت بگیرید. روی پارچه‌ها را به سوی هم قرار دهید. به همان اندازه که اضافه دوخت در نظر گرفته‌اید از لبه درز فاصله بگیرید و به صورت مستقیم بدوزید.

لبه پارچه را باز کنید و اتو کنید. یکی از لبه‌های پارچه را با فاصله 5 میلی‌متری تا دوخت راسته، ببرید. یا اصطلاحا یک لبه پارچه را سبک کنید. سپس لبه‌ای که قطر بیشتری دارد را به سوی لبه‌ای که سبک شده است برگردانید و اتو کنید.

لبه بیشتر را با عرض مناسب به داخل تا بزنید. در نهایت آن را به صورت دوخت نیش بدوزید. در این روش علاوه بر دوخت اصلی، یک دوخت تزئینی هم در کنار آن ایجاد می‌شود. می‌توان برای لباس‌های اسپرت از این روش استفاده کرد.

سخن پایانی: در این مطلب از سایت گلدوخت مهم‌ترین ترفندهای تمیزدوزی  و پاک دوزی را به طور تفضیل برای شرح دادیم ، امیدواریم با به کار بردن این ترفندها دوخت تمیزی داشته باشید.

حالا شما بگویید کدام نکته برای شما جالب‌تر بود؟!

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*