گلدوخت
سبد خرید خالی است.

26 نکته کاربردی در راهنمای بخش های چرخ خیاطی که باید بدانید!

راهنمای بخش های چرخ خیاطی

در مطلب امروز، راهنمای بخش های چرخ خیاطی ، برای شما آموزش فوق العاده ای را آماده کردیم. چرخ خیاطی بخش‌های زیادی دارد و همه‌ی این بخش‌ها با اسامی شگفت انگیز و عملکرد مختلف آنها، می‌تواند برای کاربر تازه‌کار چرخ خیاطی هراسناک باشد. بنابراین راهنمای بخش های چرخ خیاطی که در سایت تخصصی گلدوخت برای شما آماده کردیم، می تواند بسیار کارایی داشته باشد.

راهنمای بخش های چرخ خیاطی و مواردی که باید بدانید

اما چرخ‌ خیاطی برای افراد تازه‌کار، خیلی پیچیده نیست و هرچه بیشتر در مورد بخش‌های چرخ خیاطی بدانید، کمتر دچار آشفتگی و ترس می‌شوید. در این راهنما، یاد می‌گیرید بخش‌های مختلف چرخ خیاطی چه نامیده می‌شوند و چه کاری انجام می‌دهند.

همزمان با مطالعه‌ی لیست راهنمای بخش های چرخ خیاطی ، به یاد داشته باشید، چرخ‌های ‌خیاطی همه‌ی این بخش‌ها را ندارند و هم‌چنین، یک بخش ممکن است بیش از یک نام داشته باشد.( برای مثال، چرخ دستی گاهی اوقات چرخ سیاه هم نامیده می‌شود.) اکنون، این راهنما، دید مبنا و خوبی از بخش‌های معمول چرخ خیاطی محسوب می‌شود.

مرتبط بخوانید: معرفی انواع سوزن خیاطی

  1. این قطعه، ماسوره‌ای برای نخ زیرین است و در قسمت زیرین چرخ خیاطی قرار دارد. ماسوره‌ها، در بعضی از چرخ‌های خیاطی بارگذاری- از جلو می‌شوند؛ یعنی در قسمت جلوی چرخ خیاطی قرار می‌گیرند. ماسوره، در بعضی از چرخ‌های خیاطی، سرخود است یعنی ماسوره‌ها در بالای چرخ خیاطی قرار می‌گیرند.
  2. جای ماسوره : جای ماسوره، ماسوره را در چرخ خیاطی نگه می‌دارد.
  3. دیسک کشش نخ ماسوره : این دیسک فلزی کمک می‌کند تا نخ، همزمان با پیچیدن ماسوره، محکم کشیده شود.
  4. نخ پیچ ماسوره : نخ پیچ، همراه با کشش نخ، ماسوره را می‌چرخاند.
  5. پایه‌ی جا دکمه : به‌طور خودکار، بر اساس اندازه‌ی دکمه، اندازه‌ی جای دکمه در لباس را مشخص می‌کند. اگر شما نگران هستید که جای دکمه، متناسب با دکمه باشد، وجود پایه‌ی جا دکمه حس می‌شود.
  6. جلو برنده‌ی پارچه : این شیار فلزی و کوچک در میانه‌ی دهانه‌ی صفحه‌ی فلزی( در آینده، در مورد آن می‌آموزید.) قرار دارد. جلو برنده‌ی پارچه، همان چیزی است که پارچه‌ را در حین کار چرخ خیاطی جلو می‌کشد. میزان سرعت حرکت جلو برنده‌ی پارچه، بستگی به میزان فشار روی پدال پای چرخ خیاطی دارد. هر چه قدر محکم تر پدال را فشار دهید؛ پارچه، سریع‌تر حرکت می‌کند.
  7. چرخ پره‌ای یا چرخ دستی : چرخ پره‌ای به شما این امکان را می‌دهد تا دستی، سوزن چرخ را بالا و پایین ببرید. زمانی که شروع به دوخت یک طرح می‌کنید، چرخ پره‌ای را پایین می‌آورید تا سوزن، در پارچه فرو برود. وقتی می‌خواهید به دوخت لباس پایین دهید، چرخ پره‍ای را برای بلند کردن سوزن از پارچه، بالا می‌آورید.
  8. پدال پا : سرعت چرخ خیاطی را در زمان دوخت، کنترل می‌کند. فشار بیشتر روی پدال، باعث می‌شود تا چرخ سریعتر بدوزد. کاهش فشار روی پدال، سبب می‌شود تا دوخت آرامتر شود.
  9. سوزن همان چیزی است که نخ را در لا‌به‌لای تار و پود پارچه قرار می‌دهد. سوزن‌های چرخ خیاطی، اندازه‌های مختلفی دارند و همیشه اندازه سوزن، بستگی به پارچه‌ی خیاطی دارد.
  10. گیره سوزن( یا استوانه‌ی سوزن) : وسیله‌ای است که سوزن را صاف و استوار در چرخ نگه می‌دارد.
  11. صفحه‌ی فلزی( یا دهانه‌ی) سوزن : صفحه‌ی سوزن، صفحه‌ی فلزی و صافی است که زیر سوزن قرار دارد و ماسوره را می‌پوشاند. در زمان دوخت، سوزن درون صفحه فلزی سوزن پایین می‌رود. این صفحه، علائمی دارد که به عنوان راهنمای دوخت عمل می‌کنند. این علائم، به شما کمک می‌کنند تا میزان فاصله‌ی دوخت از حاشیه‌ی پارچه را اندازه بگیرید.
  12. سوییچ برق : وسیله‌ای است که چرخ خیاطی را روشن و خاموش می‌کند. در بسیاری از چرخ‌های خیاطی، این سوییچ نزدیک به سیم برق قرار دارد و احتمالا به پدال متصل است.
  13. پایه‌ی فشاری : در زیر سوزن جای دارد و وظیفه‌ی آن، پرس کردن پارچه روی جلو برنده‌ی پارچه است و از لیز خوردن پارچه در هنگام دوخت، جلوگیری می‌کند. دو مدل پلاستیکی و فلزی از آن موجود است. هم‌چنین این پایه‌ها، قابل تعویض هستند. می‌توانید پایه‌ی فشاری عمومی را با نوع ویژه‌ی مربوط به دوخت خود مانند پایه‌ی جا دکمه لباس یا پایه‌ی دوخت زیپ تعویض کنید. اگر برای دوخت یک لباس، بیش از یک پایه فشاری استفاده کردید، شگفت زده نشوید.
  14. اهرم پایه‌ی فشاری : این بخش از چرخ خیاطی، پایه فشاری را بالا و پایین می‌برد.
  15. تنظیم کننده‌ی فشار : میزان فشار را به کمک پایه‌ی فشاری، کنترل می‌کند تا پارچه، روی جلو برنده‌ی پارچه نگه داشته شود.
  16. سوییچ معکوس ( یا دکمه‌ی معکوس) : از سوییچ معکوس، در زمان دوخت برعکس استفاده می‌شود. در میان دوخت‌های دیگر، دوخت معکوس سبب می‌شود تا کوک‌ها محکم تر شوند.
  17. صفحه‌ی کشویی : اگر شما نیاز دسترسی به ماسوره دارید، می‌توانید صفحه‌ی کشویی را باز کنید.
  18. پین قرقره( یا نگه دار قرقره) : شی دوک مانندی در بالای چرخ خیاطی که قرقره‌ی نخ را نگه می‌دارد.
  19. گزینشگر طول کوک( یا تنظیم‌کننده‌ی طول کوک) : به شما این امکان را می‌دهد تا میزان قد کوک را انتخاب کنید.
  20. گزینشگر کوک : این امکان را به شما می‌دهد تا کوک خاصی را برای لباس خود انتخاب کنید. لباس‌های مختلف، نیاز به کوک‌های مختلف دارد. هم‌چنین می‌توانید از گزینشگر دوخت، برای انتخاب یکی از دوخت‌های تزیینی تعبیه شده در چرخ خیاطی استفاده کنید.
  21. گزینشگر عرض کوک( یا تنظیم‌کننده‌ی عرض دوخت) : به شما این امکان را می‌دهد تا پهنای کوک را تنظیم کنید.
  22. اهرم بالابر نخ : یکی از بخش‌های چرخ خیاطی است که سبب می‌شود نخ را در هنگام دوخت، محکم نگه دارد. اهرم بالابر نخ، بخشی از چرخ است و دوخت، را به کمک بالا و پایین بردن نخ ایجاد می‌کند. هم‌چنین می‌تواند گردش چرخش نخ را هم کنترل کند.
  23. دیسک کشش : کمک می‌کند تا کشش نخ را تنظیم کنید.
  24. تنظیم کننده‌ی کشش : به شما این امکان را می‌دهد تا کشش نخ بالایی و نخ ماسوره در چرخ خیاطی را کم و زیاد کنید. سطح کشش، میزان محکمی دوخت را تعیین می‌کند.
  25. نخ بُر : این امکان را می‌دهد تا نخ را خیلی سریع و آسان، بدون دسترسی به قیچی ببُرید.
  26. راهنمای نخ : راهنمای نخ، به شما نشان می‌دهد که نخ را در کجای چرخ قرار دهید و سبب می‌شود در هنگام دوخت، نخ را ثابت نگه‌دارد. این بخش، سبب می‌شود تا نخ در هنگام دوخت، درهم و ژولیده نشود.

مرتبط بخوانید: آموزش کار با چرخ خیاطی

امیدواریم مطلب امروز گلدوخت در خصوص راهنمای بخش های چرخ خیاطی برای شما مفید بوده باشد. لطفا ما را با نظرات خود در ارائه آموزش های بهتر یاری کنید.

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*